Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.10.2007 20:41 - Ние избирателите- най-лошите работодатели
Автор: anotherone Категория: Политика   
Прочетен: 715 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Не съм юрист, но мисля, че подкрепяйки дадени кандидати в местния вот ние изразяваме съгласието си за тяхното назначаване на определени длъжност с определени от закона задължения. 

Един вид се подписва договор между нас избирателите, в качеството си на възложители, и избраните кандидати , в качеството си на изпълнители. 

Ако приемем написаното по-горе за юридически вярно, то извода е един:... на всеки политически обвързан вот си е*****е м****та.

Затова предлагам публикувания по-долу проект за Обществен договор, който да подписва всеки новоназначен градоначалник, районен кмет и общински съветник. 

А моите адмирации и овации ще заслужи онзи, който го подпише предварително!

 

 

Проект: Обществен договор на избрания Градоначалник, Общински кмет и Общински съветници

 

Избирателите, упражнили своето право на глас в изборния, наричани по-долу ние, подписваме настоящия предварителен обществен договор с избраните градоначалник, районен кмет и Общински съвет, наричани по-долу те.

 

Ние им вменяваме правото да вземат решения свързани с най-тясната ни широка общност- населеното ни място. Те, в рамки определените от закона, поемат отговорността за нашето благосъстояние. 

 Също така се задължават в рамките на две седмици да представят точен списък на поетите от тях ангажименти в процеса на предизборната кампания. В списъка трябва да са включени всички обещания, които са били разпространявани в писмена, аудио и аудио-взуална форма. В това число, освен посочените в политическата програма,  са и действията и приоритетите посочени с формулировки като “за...”, “гарантирано...”, “защото....” и други форми на ангажиране. 

След оповестяването на описания по-горе списък, в рамките на три календарни месеца те следва да запознаят обществото с конкретен план по дати за изпълнението на списъка. 

Също така те се задължават да събират и обобщават на всеки 180 календарни дни информация за  всички общественозначими въпроси възникнали по време на техния мандат , като ги решават в кратки срокове и в интерес на мнозинството от своите избиратели.



Тагове:   най,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anotherone
Категория: Други
Прочетен: 23177
Постинги: 5
Коментари: 9
Гласове: 38
Архив